Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαρτίου 2026
Ο Δήμος Πάφου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνει τη συναυλία «Αλλού σε λέγανε Γιουδήθ, εδώ Μαρία» την Κυριακή 8 Μαρτίου 2026, στις 7:30 μ.μ., στο Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου. Η εκδήλωση αποτελεί έναν συμβολικό και ουσιαστικό φόρο τιμής στη γυναίκα, αναδεικνύοντας τη διαχρονική παρουσία και προσφορά της στην κοινωνία, τον πολιτισμό και την οικογένεια. Μέσα από τη δύναμη της μουσικής και του ποιητικού λόγου, η βραδιά φιλοδοξεί να συγκινήσει, να προβληματίσει και να εμπνεύσει, προβάλλοντας τη γυναικεία ταυτότητα ως πηγή ζωής, δημιουργίας και αντοχής.
Πρόκειται για ένα ξεχωριστό αφιέρωμα–ύμνο στη Γυναίκα, όπου πέντε γυναίκες μουσικοί, σε μια σκηνική σύμπραξη ξεδιπλώνουν, μέσα από τραγούδια και κείμενα τα πολλά και διαφορετικά πρόσωπα της γυναίκας: το αθώο κορίτσι, η ερωτευμένη και η ερωμένη, η μητέρα και η τροφός, η γυναίκα-φύση και η Παναγιά, η μάγισσα και η μυθική μορφή, η χαροκαμένη, η πιστή φίλη, η εργαζόμενη και η αγωνίστρια της ζωής. Η παράσταση επιχειρεί να φωτίσει όχι μόνο τη συναισθηματική και ποιητική διάσταση της γυναικείας ύπαρξης, αλλά και τον κοινωνικό της ρόλο και τη συμβολή της στους αγώνες για ισότητα, δικαιοσύνη και ελευθερία.
Θα ακουστούν, μεταξύ άλλων, αγαπημένα τραγούδια όπως «Γυναίκα» (Θ. Μικρούτσικος – Ν. Καββαδίας), «Το ταγκό της Νεφέλης» (L. McKennit - Χ. Αλεξίου), «Άσμα ασμάτων» (Μ. Θεοδωράκης – Ι. Καμπανέλης), «Οι άντρες περνούν» (F. Bernheim – Χ. Αλεξίου & B. Didier), «Αχ ! Ρίτα» (Λ. Κηλαηδόνη), «Μαργαρίτα – Μαργαρώ» (Μ. Θεοδωράκη), «Η Μαριάνθη των ανέμων» (Μ. Χατζιδάκι), «Το όνειρο» (Μ. Θεοδωράκη – Γ. Ρίτσου), «Ερωτικό» (Α. Πιτσιλλίδη – Μ. Πιτσιλλίδη), «Σ’ αγαπώ γιατ’ είσ’ ωραία» (Παραδοσιακό).
Συντελεστές: Φρειδερίκη Τομπάζου (τραγούδι), Σοφία Καραπατάκη (φλάουτο), Βαρβάρα Λουκά (βιολί), Ευγενία Καραπατάκη (τσέλο), Ανδριάνα Σεργίδου (πιάνο).
Επιμέλεια / ενορχηστρώσεις: Άδμητος Πιτσιλλίδης
Είσοδος Ελεύθερη
Πληροφορίες: 26932014
-
Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου
08 Μαρτίου 2026
Σχετικά
Η Πάφος ανακοίνωσε το πρόγραμμα του μήνα
Όλα όσα θα δεις και θα ακούσεις τον Μάρτιο στην Πάφο
Stand-Up For Autism: 12 κωμικοί ενώνουν δυνάμεις για καλό σκοπό
Για 3η συνεχόμενη χρονιά έρχεται η φιλανθρωπική παράσταση “Stand-Up For Autism”.
Τον Ιούνιο η Λευκωσία τρέχει κάτω από το φως του φεγγαριού
Το Ucy Gym διοργανώνει βραδιά άθλησης στην πρωτεύουσα οπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι
«Λόγια που Ανθίζουν»: Τριήμερο Περιβαλλοντισμού στο Μιτσερό
Ένα τριήμερο αφιερωμένο στη φύση, τη συλλογική μνήμη και τη δύναμη της αφήγησης έρχεται στο Μιτσερό
H Bentley Cyprus συνεργάζεται με το Green Padel Club για τη διοργάνωση τουρνουά Padel
Ένα αποκλειστικό τουρνουά που ενώνει τις υψηλές επιδόσεις του αθλητισμού με τη διαχρονική κομψότητα και την καινοτομία της Bentley
Week Agenda: 13 πολύ καλές προτάσεις για έξοδο αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Πολιτισμός, μουσική, θέατρο και γεύσεις που δίνουν ρυθμό στις μέρες σου
Ένα stand-up comedy... «Κατά διάολου» στην Κύπρο με τον Στέλιο Ανατολίτη
Μια ξεκαρδιστική νύχτα παρέα με τον Στέλιο Ανατολίτη
Αrtisan και farmers market, στο χωριό!
Με εποχιακά προϊόντα, χειροποίητες δημιουργίες και ποιοτικά τοπικά αγαθά
Ένα παζαράκι με χειροποίητες δημιουργίες σε ένα διάσημο καφενείο
Ένα ταξίδι γεμάτο τέχνη και χειροποίητες δημιουργίες.
Weekend Agenda: Αποχαιρετάμε τον Φεβρουάριο και υποδεχόμαστε τον Μάρτιο με 20 υπέροχες εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, φεστιβάλ, stand-up, παιδικές παραστάσεις και ξεχωριστά live σε όλη την Κύπρο
Όλα όσα θα γίνουν στο Green Steps
Ένα πρόγραμμα χορού και οικολογικής ενσυναίσθησης για παιδιά 5-11 ετών και τις οικογένειές τους
«Αστροβραδιά»: Πάμε να δούμε τη σπάνια συνάντηση 7 πλανητών στο βραδινό ουρανό της Λευκωσίας
Το φαινόμενο που δεν πρέπει να χάσεις!